30 Mart 2012 Cuma

4

İnsanlardan, insanlıktan, ülkemizden, başka ülkelerden, dinden, devletten, sanattan nefret etmiyoruz. Yukarıda açıklananlar dışında hiçbir amacımız, planımız veya niyetimiz yok. Biz durmak ve düşünmek istiyoruz. Kendimize kulübeler inşa edeceğiz, arazimizden geçen sudan faydalanıp tarım yapacağız, hayvan yetiştireceğiz, akşamları ateşin başında oturup konuşacağız. En kötü TV dizisinden bile sıkıcı bir yaşamımız olacak, yine de bize katılmak istiyorsanız bunun için bir süre beklemeniz gerekecek. Yeni üyelerin neyle karşı karşıya olduğunu bilmesi açısından çiftliğimizde geçerli olan aşağıdaki kuralları gözden geçirmesi gereklidir.

· Çiftlikte yaşayacak herkes 18 yaşından büyük (veya ebeveynleriyle birlikte) olmalıdır. Vasilerin ve/veya ebeveynlerin yazılı izni bile olsa 18 yaşından küçük kişiler çiftlikte yaşayamaz.

· Çiftlikte kimse ortak faaliyetlere katılmaya zorunlu değildir (oylamalar hariç). Ancak herkes kendisi için ayrılan toprağı işlemek veya hayvanlarla ilgilenmek zorundadır. Tarım veya hayvancılık faaliyetleri sonucunda elde edilen ürünler toplanır ve kişilere çiftlik sorumlusu tarafından eşit biçimde dağıtılır.

· Çiftlikteki tüm kararlar oylama ile ve konsensüs sağlanarak verilir. Tüm çiftliği ilgilendiren konularda tüm üyeler oylamaya katılmak zorundadır. Çiftlik içindeki olası gruplar da kendi kararlarını aynı biçimde vermelidir.

· Oy kullanma yaşı 12’dir. 12 yaşından büyük herkesin bir oy hakkı vardır.

· Oy hakkı devredilemez, vekâlet ile kullanılamaz. Oy vermesi gereken herhangi bir üye oy verebilecek durumda değilse, oybirliğiyle bu üyeyi temsil edecek 5 kişilik bir heyet oluşturulur.

· Konsensüs sağlamak için hiç kimseye fiziksel veya psikolojik şiddet uygulanamaz, ayrımcılık veya baskı yapılamaz.

· Çiftlikten ayrılmak, işlerin ve üretimin aksamaması açısından en az 15 (on beş) gün önceden bu isteği bildirerek gerçekleştirilebilir.

· Çiftlik için kuruluş sırasında belirlenen üye sayısı değiştirilemez. Bu sayı 100 kişi olarak belirlenmiştir. Ancak çiftlikte doğan kişiler bu sayının dışındadır.

· Çiftlikten ayrılan üyelerin yerine yeni üye alınabilir, ancak bu alım tüm üyelerin onayı ile gerçekleşebilir. Tek bir mevcut üye bile itiraz etse adaylar reddedilir.

· Oybirliği ile kabul edilen adaylar için 3 aylık bir deneme süresi vardır. Bu süre içinde mevcut üyelerden biri adayın kesin kabulüne itiraz ederse aday reddedilir.

· Çiftlikte ortak yönetim esastır; çiftlik sorumlusu ve dış ilişkiler sorumlusu dışında bir unvan veya görev yoktur. Bu ikisi oylama ile belirlenir ve aynı kişi olabilir. Her sene yeniden oylama yapılır ve bu görevlerin yürütülmesi konusunda sayı sınırlaması yoktur.

· Çiftlik sorumlusu çiftliğin yöneticisi değildir; toplantıların yerini, zamanını veya gündemini belirleyemez. Yalnızca kayıtları tutar ve ürünlerin depolanmasını ve dağıtılmasını organize eder.

· Dış ilişkiler sorumlusu, çiftlik dışındaki yetkililerle olan tüm yasal ve maddi ilişkileri üyeler adına takip eder; çiftlik bütçesini yönetir ve tüm alışverişi yürütür.

· Toplantıların nasıl ve ne sıklıkla yapılacağı, gündemleri, çiftlikteki iş bölümü uygun görüldüğü biçimde ve uygun görülen kişiler eliyle yürütülür, bu konuda kalıcı kurallar konulamaz. Yeni ve kalıcı makamlar oluşturulamaz.

· Çiftlik mümkün olduğu sürece kendi kaynaklarıyla sınırlı bir hayat sürer. Gerektiğinde depolama, araç-gereç, ulaşım, iletişim ve sağlık konularında mevcut çağdaş kaynaklardan faydalanır.

Çiftlikte yaşayan kişilerin tüm yasal işlerini takip etmekle yükümlü olan avukatlık bürosunun ve muhasebe bürosunun iletişim bilgileri aşağıdadır."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder